Diyet

35 Yaş Üstü Gebe Kalmaya Çalışırken Ne Yemeli?

Bilim adamlarının yaşlanmayı tersine çevirmesini beklerken, 35 yaşın üzerindekilere hamile kalma şansınızı artırmak için kontrol edebileceğimiz ve değiştirebileceğimiz şeyler var.

Diyetinizi değiştirin!

Diyetimiz herhangi bir doğurganlık yolculuğunda rol oynar ve araştırmalar, gebe kalmaya çalışırken dahil etmemiz gereken ve herkesin dikkat etmesi gereken önemli yiyecekler ve besinler olduğunu göstermiştir!

Odaklanacak bazı temel besinler şunlardır:

  1. ANTİOKSİDANLAR

Antioksidanlar, renkli meyve ve sebzeler, otlar, baharatlar, sızma zeytinyağı, kepekli tahıllar ve baklagiller dahil tüm bitkisel gıdalarda bulunan bileşiklerdir.

Üreme organlarımızı, yaşlandıkça artan ve DNA hasarı ve sperm şeklini ve hareketliliğini değiştirerek yumurta ve sperm kalitesindeki düşüşlerle bağlantılı olan serbest radikallerden ve iltihaplanmadan korudukları için önemlidirler. Antioksidanlar, serbest radikallerin etkilerine karşı savaşmaya çalıştıkları için, onları diyetimize dahil etmeyi akıl almaz hale getirir!

  1. OMEGA–3 YAĞ ASİTLERİ

Bunlar somon, ton balığı, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıkların yanı sıra chia tohumu, keten tohumu ve cevizde bulduğumuz sağlıklı yağlardır. Daha önce onların doğurganlığa olan yararlarından bahsettiğimi eminim duymuşsunuzdur, ama bunun nedeni çok önemli olmalarıdır!

  1. ÇİNKO

Çinko, istiridye, mercimek, kinoa, domuz eti ve yengeçte bulunan temel bir mineraldir ve sadece vücuttaki antioksidan yollar için değil, aynı zamanda doğurganlık üretim hattında meydana gelen birçok süreç için de gereklidir.

  1. D VİTAMİNİ

D vitamini, seks hormonu gelişimini düzenlemek ve sperm hareketliliğini iyileştirmek için önemli olan yağda çözünen temel bir vitamindir. Güneşe maruz kaldığında cildimiz aracılığıyla kendi D vitaminimizi üretiyoruz, bu nedenle gün boyunca, özellikle kış aylarında yeterli güneşe maruz kalmamızı sağlamak önemlidir.

Prenatal takviyeler, döllenme ve embriyo gelişimi için gerekli olan besinleri içerir. Besinlerin çekiciliğini göstermeleri için zaman vermeyi denemeden ve gebe kalmadan önce doğum öncesi döneminizi en az altı ay süreyle almanız önemlidir.

Bir önceki yazımız olan Ekmek Kilo Aldırır Mı? başlıklı makalemizde Ekmek Kilo Aldırır Mı? hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
kapitalanlagen