cilt bakımı

Alın Germe Ameliyatı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Alın germe ameliyatı nasıl yapılmaktadır?
    Klasik bir alın germe ameliyatı kulağın hemen üzerinden başlayarak çepeçevre dönerek diğer kulağa doğru yapılan bir operasyondur. Alın derisi kemik üzerinden tamamen kaldırılır, yapılacak müdahaleler deri altına yapılır, kaşlar uygun ve olması gereken noktaya alınır. Daha sonra, fazla deri çıkarılır ve içeriye çeşitli diren yerleştirilip kesilen bölge dikilerek kapatılır. Fakat bu neredeyse son 10 yıldır hiç uygulanmamaktadır. Bunun yerine genellikle kaş asma, şakak asma veya alında kırışıklığın çok derin olduğu durumlarda ise şakak germe ameliyatı yapılmaktadır.
Şakak germe ameliyatından sonra (sonuçta bir ameliyat olduğu ve kesili bir işlem olduğu için), o bölgedeki dokularda bir miktar ödem, şişlik ve morarma olabilmektedir. İçeriye konan bir diren yardımıyla içeride birikebilecek sıvıları ve kanın dışarıya alınması sağlanmaktadır. Bu diren genellikle birkaç gün içerisinde alınmaktadır. Doktorlar, Hastanın bir hafta kadar günlük hayatına biraz ara vermesini önermektedir. Fakat sadece askı yöntemleri kullanıldıysa hasta bir iki gün içerisinde günlük hayatına dönebilmektedir.

Estetik yöntemlerle alın kırışıklıkları nasıl yok edilir?
    Alın kırışıklıkları eskiden kulak üzerinden başlayıp çepeçevre diğer kulağa doğru uzanan çember şeklinde bir kesi yardımıyla yapılmaktaydı. Buna tıp dilinde “total alın germe” ameliyatı denmekteydi. Günümüzde bu ameliyat neredeyse hiç yapılmamaktadır. Kliniklerde en çok kullanılan yöntemlerin başında botoks uygulamaları gelmektedir. Botoks ile hastanın kaşını çatmasından, alnını kırıştırmasından ve kaşlarını hafif düşürmesinden kaynaklanan deformasyonlar ve kırışıklıklar giderilmektedir. Botoks, doğal bir şekilde yapıldığı taktirde son derece güzel bir görüntüye sebep olmaktadır. Göz kapağı üzerindeki yığılmalar vs gibi problemi düzeltmek için şakak germe işlemi yapılmaktadır. Bu da; şakağın saçlı deri içerisinde kalan bölümünden küçük bir kesi ile çekilerek gerilmesi prensibine dayanmaktadır. Bu yüzden oldukça pratik bir yöntemdir. Bunun dışında; kaşlarda sarkma çok fazla değilse o zaman sadece askı yöntemleri ile hem daha taze bir bakış sağlanabilmekte hem de kaşların seviyesi çok hafif yukarıya alınabilmektedir.
 Alın bölgesindeki çöküntülerin ve profil bozukluklarının düzeltilmesi içinde çeşitli maddelerin enjeksiyonu uygulanmaktadır. Bunlar hazır dolgu malzemeleri olabilir. Hazır dolgu malzemeleride çeşitli kemik tozları şeklinde uygulanabilmektedir. Bunun dışında hasta eğer ameliyat olmayı kabul ediyorsa yağ enjeksiyonu ile o bölgeyi doldurmak çok daha etkili bir sonuca sebep olucaktır.

Alın estetiği hangi tip problemlerde kullanılmaktadır?
    Alın estetiği ile alındaki çöküntüler, profil bozuklukları ve kırışıklıklar düzeltilmektedir. Yaşlanma ile yüzde çeşitli değişiklikler meydana gelmektedir. Yaşlanma ile beraber mimik kırışıklıklar yani kaşlarımızı yukarıya kaldırdığımızda alnımızda oluşan enine çizgilerden dolayı yüzümüzde yaşlı bir ifade görülür. Aynı zamanda yukarıdaki derinin bollaşması ve sarkmasından dolayı kaşların pozisyonunda da bir düşme meydana gelmektedir. Buda göz kapakları üzerinde dokuların yığılmasına neden olur ve hastanın yüzünü daha köşeli bir yüz haline getirmektedir. Alın estetiğinde kaşların üzerinden saç derisine kadar müdahale edilmektedir. Önemli noktalardan biri alın ve orta yüz bölgesinde yaşlanmaya bağlı bu görünüm hastanın yorgun bakmasına ve mutsuz görünmesine sebep olmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Dudakların çatlaması nasıl önlenir başlıklı makalemizde çatlak dudaklar, dudak bakımı ve kuru cilt hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
kapitalanlagen