Diyet

Bağışıklık Sisteminizi Desteklemeye Yardımcı Olacak En İyi İpuçları

Şu anda çok az kontrolümüzün olduğu bir dünyada yaşıyoruz bunun için yapabileceğimiz şeylere konsantre olmak önemlidir. Bu süre zarfında mutlaka hem bağışıklığımızı hem de zihinsel sağlığımızı desteklemede anahtar rol oynayan diyet ve sağlıklı yaşam tarzımızı sürdürerek bağışıklık sistemimizi desteklememiz gerekiyor. Bizde bunu nasıl yapmanız gerektiği konusunda hızlı ve basit bir rehber hazırladık, çünkü şu anda hepimiz aşırı bir tedirginlik yaşıyoruz.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmek İçin Yiyecekler

Meyve ve sebzeler bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olacaktır.  Besin içeriğini artırmak için çorba tercih edebilirsiniz.

Beyaz kan hücrelerinin düzgün çalışması için çinko gerekli olduğundan et, balık, kabuklu deniz ürünleri, baklagiller ve kabak gibi zengin besinler tüketmeniz gerekir.

Sarımsak, antibiyotik ve antibakteriyel özelliklere sahip bir besindir. Zencefil, tarçın ve zerdeçal gibi diğer anti-viral gıdalarla birlikte enfeksiyonlarla mücadelede edebilir.

C Vitamini, biber, ıspanak, karalahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, kivi, karnabahar, domates ve meyveler tüketebilirsiniz. Araştırmalar, C vitamininin güçlü antiviral etkisini göstermiştir.

D Vitamini, yağlı balıklarda, yumurta sarısında ve mantarlarda az miktarda bulunur. D vitamini, bağışıklık sistemini destekleyen en güçlü besin maddelerinden biridir. Kış aylarında güneşten hiçbir şey alamayacağımız için D3 vitamini takviyesi almamız gerekiyor.

Su, yeterli hidrasyon bağışıklık hücrelerinizin en iyi şekilde çalışmasını sağlayacağından, yeterince su içtiğinizden emin olmalısınız.

Bağışıklık Sisteminizi Desteklemeye Yardımcı Olacak En İyi İpuçları
Bağışıklık Sisteminizi Desteklemeye Yardımcı Olacak En İyi İpuçları

Beslenme Terapisi nedir?

Beslenme terapisi yani Natüropati, doğanın iyileştirici gücüne dayalı bir tıp sistemidir. Vücudumuz kendi kendini iyileştirmede iyidir ve doğru koşullar verildiğinde optimal sağlığa kavuşabilirler. Modern, kanıta dayalı beslenme terapötik yaklaşımlarını, hastalıkların önlenmesine ve sağlıklı yaşamın desteklenmesine güçlü bir vurgu yapar.

Beslenme Terapisi nasıl çalışır? 

Hepimiz DNA / genetik, kan türleri, bağırsak florası, metabolizma, şekiller ve boyutlar açısından çeşitlilik gösteriyoruz. Ayrıca iş, rahatlama, çevresel faktörler vb. açısından da farklı yaşamlarımız var. Bu nedenle, herkesin yaşamına, ihtiyaçlarına ve hedeflerine uygun kendi beslenme planı olması gerekir. Uzun vadeli sağlık ve hastalıkların önlenmesine fiziksel, duygusal ve zihinsel sağlığa odaklanılması gerekir.

Basitçe söylemek gerekirse: Kötüleri çıkarırız ve iyiyle değiştirmek gerekir.

Bir önceki yazımız olan Şişkinliği Hafifletecek Öneriler başlıklı makalemizde Şişkinliği Hafifletecek Öneriler hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
kapitalanlagen