Göz çevresi yağ bezelerinin nedenleri
Göz çevresi yağ bezelerinin nedenleri ve tedavi seçenekleri
Genellikle beyaz sivilceler ile karıştırılırsa, küçük yağ bezeleri aslında yüzeyin altında beyaz veya sarımsı çarpmalar gibi görünen keratin dolu kistlerdir. Takma adı ‘süt lekeleri’, yeni doğmuş bebekler ile ilişkili iken, çocuklarda ve yetişkinlerde de görülür.
Önleme ve tedaviyi daha iyi yapmak için, cilt bakımı uzmanlarının, göz çevresi küçük yağ bezelerinin tedavisinin dozu ve yapılmaması gerekenleri paylaştık.
Göz çevresi yağ bezelerinin nedenleri
Göz Çevresindeki Küçük yağ bezelerine ne sebep olur?
Yetişkinlerde göç çevresi yağ bezelerinin çıkmasına neden olan çeşitli faktörler var . En yaygın olarak, ölü cildin oluşması ve cildin yüzeyindeki gözeneklerde sıkışıp kalması sonucu oluşurlar. Eğer birikme doğal olarak dışarı atılmazsa, küçük bir kist olabilir. Bu tür Birincil olarak adlandırılır.
Diğer tip, İkincil , Birincile benzemekle birlikte, çok farklı nedenlerle gelişir. İkincil olan, terleme kanallarının tıkanmasıyla oluyor. Bu genellikle bir tür deri travması veya enfeksiyonu, (lazer tedavileri, kimyasal kabuklar ve uçuklar gibi) ya da uyku, sigara, kişisel hijyenin eksikliği dahil olmak üzere yaşam tarzı faktörleri, yağ bazlı güzellik ürünleri kullanarak aşırı ve uzun süreli steroid kullanımı .
Göç çevresi küçük yağ bezeleri için tedaviyi düşünmeden önce , sadece kendi başlarına kaybolabileceklerini belirtmekte fayda var.Bunun ne kadar derine bağlı olarak, birkaç hafta veya ay sonra cildin yüzeyine doğal olarak düşebilir. Eğer sizi rahatsız etmiyorsa, yalnız bırakmanın en iyi yolu olduğunu söyleyebiliriz, ancak bunların arkasını görmek için hızlı ve kolay profesyonel tedaviler vardır.
Göz çevresi yağ bezelerinin tedavi seçenekleri
İlk önce, sıkmayı unutun. Bu sadece sorunu çözmeden cildi tahriş edecek ve zarar verecek . Yumruğu çıplak ellerle sıkmak sakıncalı! Veya herhangi bir araç ile çıkarmaya çalışmakta sakıncalı. Farklı çıkarma teknikleriyle cildinize zarar vermek istemezsiniz.
Bunların çıkarılması, özellikle kistlerin cildin yüzeyinin altında olduğu durumlarda, genellikle bir insizyon gerektirir. Tipik olarak, hızlı ve ağrısız bir yol için dermatoloğa veya cilt uzmanına giderek, çıkarıcı, kesici alet veya iğne kullanarak küçük yağ bezelerinden kurtulmanız gerekir.
Steril bir iğne ile hafifçe yumuşak bir top gibi hafifçe sallatarak cilde uygulanır, böylece minik bir tebeşir topu gibi çıkarmak mümkün.
Ayrıca Bakınız: Göz altı kırışıklıklarını yok eden yaş maya maskesi
Göz çevresi yağ bezelerinin çıkmasını önlemenin yolları
Cilt bakımında olduğu gibi, önleme tedaviden daha iyidir, bu yüzden eğer bunların çıkması sizin için tekrar eden bir endişe ise bu önerileri deneyin.
1. Derinlemesine temizlik: Makyajınızı yatmadan önce iyice temizleyin. Henüz yapmadıysanız, özellikle yoğun makyaj yapıyorsanız ve / veya kirli bir bölgede yaşıyorsanız, akşamları çift temizlemeyi deneyin . İlk temizleyici makyajınızı, SPF’yi ve sebumu (makyajı eritmek için yağ temizleyici gibi bir şey kullanın) ve ikincisi (yüz masajının yapıldığı yer), başka kirleri temizlemeli ve cildi tedavi etmelidir.
2. Asit peelingi: Bu peelingin “göz çevresi yağ bezelerini önlenmesinde harikalar yarattığını söyleyebiliriz.
Hassas bir cildiniz varsa veya manuel soyulmayı tercih ediyorsanız, haftada üç kez krem veya kremli bir fırça kullanmayı deneyin.
3.Yaşam tarzı seçimleri: Son olarak, göç çevresi yağ bezelerinin çıkmasını önlemeye yardımcı olabilecek yaşam tarzı değişikliklerini benimsemeyi düşünün. Örneğin, D vitamini takviyesi içeren, kolesterol açısından zengin gıdaların (et, yumurta vb.) Alınmasını sınırlandırarak, ağır yağ bazlı cilt bakımı veya makyaj ürünlerinden kaçınmak ve güneş ışığından korunma yardımcı olabilir.
Bir önceki yazımız olan Dudakların çatlaması nasıl önlenir başlıklı makalemizde çatlak dudaklar, dudak bakımı ve kuru cilt hakkında bilgiler verilmektedir.