Hızlı ve Sağlıklı Zayıflatacak Diyetler
Gaps diyeti temelinde bazı tahıllar ve şekerlerden uzak durmak vardır. Otizm, disleksi gibi beyni etkileyen bazı hastalıkların şikayetlerinin azalmasını sağladığı söylenir.
Gaps Diyeti Nasıl Yapılır?
Gaps diyeti yapmak otizm, disleksi, epilepsi, şizofreni, obsesif kompulsif bozukluk, bipolar bozukluk ve depresyon gibi pek çok hastalığa iyi gelir. Yumurta, taze sebze ve meyveler, fındık, doğal yağlar, et, balık ve deniz ürünleri serbesttir. Her öğünün yanında kemik suyu içilir. Organik yiyecekler olabildiğince fazla kullanılır. İşlenmiş ve paketlenmiş yiyeceklerden uzak durulması gerekir. Unlu mamüller yapılırken fındık unu kullanılmalıdır.
Gaps diyeti yapımı temelde 6 aşamadan oluşur. Birinci aşamada diyette kemik suyu, sebze ve sebze suları, zencefil ya da papatya çayı, yoğurt ya da kefir, haşlanmış et ya da balık yer alır. İkinci aşamada fermente balık, et ve sebzeler ile yapılan güveç yemeği, ev yapımı tereyağı ve yumurta sarısı eklenir. Üçüncü aşamada avokado, lahana turşusu, probiyotik takviyeleri eklenir. Dördüncü aşamada Taze sıkılmış havuç suyu, muzlu süt, ekmek ve zeytinyağı eklenir. Beşinci aşamada pişmiş elma püresi, çiğ sebzeler ve taze sıkılmış meyve suları eklenir. 6. aşamada çiğ elma, çiğ meyveler ve unlu mamüller eklenir.
Reflü Diyeti Listesi Nedir?
Reflü diyeti genellikle bir mide hastalığı olan reflü hastalığına sahip olan kişilerin yapmak zorunda kaldıkları diyettir. Fakat kilo vermek için yapanlar da mevcuttur. Reflü diyeti temelinde bazı yiyeceklerin sınırlandırılması ve bazı yiyeceklerin servis olması vardır.
Reflü Diyeti Nasıl Yapılır?
Reflü diyeti yapmak oldukça kolaydır. Bunun için bir diyetisyenden reflü diyet listesi alabilirsiniz.
Reflü diyetinde kızartma türü yiyecekler bulunmaz. Bunun yerine çoğunlukla haşlama türü yiyecekler yer alır. Acı baharatlar yasaklı besinler arasında bulunur.
Reflü diyetinde meyveler arasında bulunan portakal ve mandalinadan uzak durmak gerekir. Et yemekleri fırında hazırlanmalıdır. Et yemekleri hazırlanırken baharat kullanımından uzak durulmalıdır. Çay ve kahve tüketilmesi kesinlikle yasaktır. İçecek olarak ayran tercih edilebilir. Süt ve süt ürünlerinde az yağlı olanlar tercih edilmelidir.
Zayıflamak için reflü diyeti yapanların aynı zamanda spor ile ilgilenmesi gerekir. Sporun aç karnına yapılması gerekmektedir. Reflü diyeti zayıflamaya yardımcı olmasının yanı sıra hastalığın iyileşmesi ve şikayetlerin azalması konusunda da yardımcı olur. Reflü hastası olan kişiler tarafından diyet ömür boyu devam ettirilmelidir.
Elma Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Elma diyeti kısa sürede zayıflamak ve ödem atmak isteyenler tarafından uygulanır. Elma diyeti ile kısa sürede fazla kilo vermek mümkündür. Bu yüzden bireyler tarafından tercih edilir. Bu tür tek tip beslenme programları kısa sürede kilo kaybı sağlar. Tek tip beslenme programı olduğu için uzun süre uygulanması sağlık açısından bazı sorunlara neden olur. Bu yüzden en fazla bir hafta olarak uygulanması gerekir.
Elma Diyeti Nasıl Yapılır?
Elma diyeti yapmak oldukça kolaydır. Elma içerisinde protein, potasyum ve c vitamini bulunur. Bu yüzden sıklıkla diyetlerde tercih edilir. Fazla yemek yeme eğilimini önleyici bir etkisi vardır. İçerisinde posa bulunduğu için tokluk hissi yaratır.
Elma diyeti uygulanırken günde en az 2 litre su içilmelidir. Elma diyetinin yanı sıra spor yapılması daha fazla kilo verilmesine ve daha sağlıklı bir diyet olmasına sebep olur. Diyet esnasında şekerli ve gazlı içeceklerden, kahveden, unlu ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Üç gün boyunca uygulanması doğrudur. Diyet süresi en fazla 1 haftaya geçmemelidir.
Bir önceki yazımız olan Etkili Diyet Teknikleri başlıklı makalemizde diyet yapmak, diyet yöntemleri ve etkili diyet hakkında bilgiler verilmektedir.