İple Yüz Germe Nedir?
Zaman geçer ve insanlar yaşlanır. Cilt ise geçen bu zaman içerisinde bir takım bozulmalarla karşı karşıya kalabilecektir. Cildin en önemli özelliği elastik bir yapıda olması dolayısıyla bu yapı zaman içerisinde kaybolmaya başlar ve yer çekiminin de etkisiyle ciltte özellikle yüzde sarkmalar yaşanır. Estetik cerrahi günümüzde oldukça gelişmiş ve bu tür sarkmalarda çeşitli yöntemlerle tedavi edilmektedir. Peeling, dolgu, botox gibi uygulamalar estetik işlemlere örnek olarak verilebilir. Antalya iple yüz germe tedavisi de bu işlemlerden bir tanesidir. Hepsindeki amaç ise yüzde meydana gelen sorunların ortadan kaldırılmasını sağlamaktır.
İple yüz germe işlemi bahsettiğimiz sarkmalarda en etkili yöntemdir. Uygulama sonrasında sorun tamamen çözüme kavuşur. Diğer bahsettiğimiz yöntemler ise geçici olarak yapılır. Yüz germe işlemi diğerlerine nazaran daha kalıcı olan bir uygulamadır.
İple Yüz Germe Uygulaması Nasıl Yapılır?
Uygulamanın ilk aşamasında lokal anestezi vardır. Anestezi ise temiz olan cilde krem sürülerek yapılır. Uygulama sırasında hasta kesinlikle acı duymaz ve işleme başlarken daha önce doktorunuzun çizmiş olduğu hat üzerinde çok ince uçlu iğne veya kanüller içeriye doğru yerleştirilir.
Bu uygulama için Polidioksanon ip kullanılır. Bu ip cildin alt bölümüne çapraz bir biçimde yerleştirilir. Çapraz olarak yerleştirilmesinin nedeni ise cilt altındaki dokuların daha sıkı bir hale getirilmesini sağlamak içindir. İpin yerleştirilmesi sonrasında ise germe oranı yapılmış cilt istenilen gerginliğe getirilmiş olur. Bu ipin vücutla uyumu kolaydır ve sorun yaşamaz. Ciltteki kolajenleri tetiklediğinden dolayı cilt daha güçlü bir hale gelir.
İple Yüz Germe Uygulaması Etkileri Ne Zaman Görülür?
İple yüz germe uygulaması sonrasında ciltteki etki aşamalı olarak kendisini göstermeye başlayacaktır. Ancak işlem sonrasında hasta doğrudan etkiyi yüzünde fark edebilir. Zaman geçtikçe bu gerginlik kendisini daha da görünür yapacağından dolayı maksimum olarak 3 ay sonra beklenen seviyeye gelir.
Bir önceki yazımız olan Cildimiz Elastikiyetini Nasıl Koruyor? başlıklı makalemizde Cildimiz Elastikiyetini Nasıl Koruyor?, cilt ve kaşlar hakkında bilgiler verilmektedir.