Faydalı Bilgiler

Kına Gecesinde Neler Yapılır?

Kına gecesi evlenecek olan her çiftin yapmak istediği evlilik adetleri arasında yer alır. Şu ana kadar kişiler pek çok kına gecesine gitse de her kına gecesinde farklı adetler yapılır. Bunlar ise genelde gelinle damadın isteğine göre olur.

Kına Gecesi Organizasyonu Nasıl Olmalı?

Kına gecesinde neler yapılır diye bakıldığı zaman, ilk olarak organizasyonun yapılması gerekir. Kına gecesinde genelde acıklı bir türkü ile birlikte gelin kırmızı duvağı ile oturur. Burada gelinin eline kına yakıldıkça duygu dolu anılar ortaya çıkar. Bununla birlikte bu gelenek düğünden önce stres atma ve eğlenme ritüeline dönüşmüştür.

Eskiden daha kısa süreli kına gecesi ayarlanırken artık daha şatafatlı ve detaylı bir şekilde organizasyonu yapılmaktadır. Kına gecelerini organize etmek için genelde organizasyon şirketleri ile iletişime geçilmektedir. Organizasyon firmaları ise kına gecelerine her türlü detayı yaparak gelin ve damada çok güzel anılar yaşatmaktadır. Bununla birlikte organizasyon firmalarıyla iletişimde olmak çiftlerin işlerine daha da kolaylaştırmaktadır. Çünkü eksik olan her şey firmalar tarafından sağlandığı için evlilik telaşına bir de kına gecesi telaşı eklenmez. Böylelikle evlilik stresi kına gecesinde atılır.

Kına gecesinde dikkat edilmesi gereken temel noktalardan birisi asıl düğün olmamasına rağmen yine de çok özenli şekilde davranılması gerektiğidir. Aynı zamanda kına ve düğün birlikte yapılıyorsa bu durumda misafirlerin sıkılmaması için zaman ayarlamasını da iyi yapmak gerekir. Gereğinden fazla uzun olacak program misafirlerin düğünden aldıkları keyfin gölgelenmesine yol açabilir. Bunun yanında kınayı erken yapmak ve sonrasında düğüne geçmek zaman açısından tasarruf sağlamaya yardım edebilir.

Kına Gecesinde Neler Yapılmalıdır?

Kına gecesinde yapılacaklar çok çeşitli olduğu gibi kına gecesinde yapılacakların akışı da aşağıdaki sıralanmıştır;

  • Kına gecesinde ilk olarak misafirler hazırlanan müzik eşliği ile kapıda karşılanmalıdır.
  • Kına şerbeti, atıştırmalıklar, su gibi ikramlar gelen konulara sunulur.
  • Daha sonra kına yakılmadan önce eğlenceler gerçekleştirilir. Eğlenceler sırasında halay çekilebilir, oyunlar oynanabilir danslar edilebilmektedir.
  • Daha sonra gelin, arkadaşlarıyla beraber kına alayı şeklinde mekanın ortasına giriş yaparlar.
  • Giriş yaptıktan sonra da çeşitli danslar ve gösteriler gerçekleştirilir.
  • Daha sonra gelen konuklara yemek ikramı yapılmaktadır.
  • Yemek faslı bittikten sonra kına merasimi artık başlamaktadır.
  • Geleneksel olarak kına türküleri kına merasimi sırasında söylenir. Burada gelinin etrafında gelen arkadaşları dönerken bir yandan geline kına yakılmaktadır.
  • Kına yakılırken gelini ağlatma çabaları da arkadaşları ve yakınları tarafından yapılır.
  • Daha sonra eğer organizasyonda dans ekibi varsa çiftetelli gösterisi de yapılır.
  • Gelin daha sonra oturduğu yerden kalkıp damatla beraber karşılıklı oynamaya başlar. Oynarken damat gelinin duvağını açar. Daha sonra misafirlerde eğlenceye katılmaya başlar.
  • Kına hediyeleri konuklara dağıldık dağıtıldıktan sonra gece sona erer.

Bir önceki yazımız olan Isınmadan Nasıl Tasarruf Edilir? başlıklı makalemizde ısınma tasarruf, ısınma tasarrufu yapmak ve ısınmadan tasarruf hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı
kapitalanlagen