Sağlıklı Beslenme Nedir?
Sağlıklı beslenerek sağlığınızı en üst düzeye çıkarmak, gelebilecek fiziksel, duygusal semptomları azaltmaya yardımcı olacaktır. Sağlıklı bir diyetin sürdürülmesine yardımcı olmak için: Bol sebze, meyve, karışık tahıllar ve tahıl gevrekleri de dahil olmak üzere düzenli, sağlıklı yemekler yiyin.
- Sabit enerji seviyelerini korumak için küçük öğünler yiyin
- Özellikle meme hassasiyeti çekiyorsanız daha az kafein tüketin
- Sıvı tutulmasını azaltmaya yardımcı olmak için tuzlu yiyecekleri azaltın
- Her gün 6–8 bardak (1,5–2 litre) su için.
Egzersiz ve Fiziksel Aktivite
Düzenli fiziksel aktivite, özellikle adet döneminizden önceki hafta boyunca önemlidir. Fiziksel aktivite, adet semptomlarını azaltabilen endorfinleri artırır. Endorfinler ayrıca doğal ağrı kesici görevi görür ve kendinizi daha rahat ve kontrollü hissetmenize yardımcı olur. Zevk aldığınız bir veya çeşitli fiziksel aktivite seçin ve özellikle semptomların en kötü olduğu günlerde, hepsinde olmasa da çoğu günde 30 dakikalık orta yoğunlukta aktiviteyi hedefleyin.
Sağlık İçin Yemek Yemek
Sağlıklı yiyecekler yemek, sağlık sorunları geliştirme riskinizi azaltabilir, kalp hastalığı ve diyabet gibi sağlık sorunlarını yönetmenize yardımcı olabilir ve ayrıca kendinizi iyi hissetmenizi sağlayabilir.
Yiyecek seçimleriniz sağlığınız ve iyiliğiniz için gerçekten büyük bir fark yaratabilir.
Sağlıklı ve besleyici gıdalar seçmek, diyabet, kalp hastalığı ve obezite gibi birçok kronik sağlık sorunu geliştirme riskinizi azaltmanın bir yoludur. Sağlıklı bir diyet yemek ayrıca sağlık koşullarını yönetmenize, semptomları iyileştirmenize ve daha sağlıklı hissetmenize yardımcı olabilir.
Kötü beslenme alışkanlıkları kilo alımına, yüksek kolesterol seviyelerine, yüksek tansiyona ve diğer sağlık sorunlarına katkıda bulunabilir. Bunlar daha sonra kalp hastalığına, felce, diyabete, bazı kanserlere ve diğer kronik hastalıklara yol açabilir.
Olumlu faydalar elde etmek için gerçekten büyük değişiklikler yapmanız gerekmez. Yeme alışkanlıklarınızdaki küçük değişiklikler ve fiziksel aktivitedeki artışlar daha sağlıklı hissetmenize, sağlık durumunuzu yönetmenize ve birçok kronik hastalığa yakalanma riskinizi azaltmanıza yardımcı olacaktır.
Yaşam tarzınızı ve sağlığınızı iyileştirmek için neler yapabileceğinizi düşünmeye başlayın. Uzun vadede sürdürülebilir olduğunu düşündüğünüz küçük değişiklikler yapmak en iyisidir.
Bir önceki yazımız olan Ekmek Kilo Aldırır Mı? başlıklı makalemizde Ekmek Kilo Aldırır Mı? hakkında bilgiler verilmektedir.