Diyet

Şişkinliğe Neden Olan 8 Yiyecek

Fasulye

Fasulye bir baklagil türüdür, protein açısından yüksektir ve aynı zamanda lif açısından çok zengin, çeşitli vitamin ve mineraller içerir. Fasulyede oligosakkaritler adı verilen sindirilemeyen şekerler bulunur. Oligosakkaritler, sindirimden kaçan ve daha sonra kolondaki bağırsak bakterileri tarafından fermente edilen kısa zincirli karbonhidratlardır. Gaz, bu sürecin bir yan ürünüdür. Sağlıklı insanlar için herhangi bir şişkinliğe neden olmamaları gerekir, ancak hassas bağırsağı olan kişilerde fermantasyon işlemi sırasında başka bir tür gaz oluşur. Bu, şişkinlik ve rahatsızlık gibi semptomlara neden olabilir.

Mercimek

Mercimek ayrıca şişkinliğe neden olan bir sebze türüdür. Demir, bakır ve manganez gibi yüksek miktarda protein ve mineral içerirler. Yüksek lif içeriği nedeniyle hassas kişilerde şişkinliğe neden olabilirler.

Şişkinliğe Neden Olan 8 Yiyecek
Şişkinliğe Neden Olan 8 Yiyecek

Gazlı İçecekler

Gazlı içecekler şişkinliğin çok yaygın bir başka nedenidir. Bu içecekler yüksek miktarda karbondioksit adı verilen bir gaz içerir. Bu içeceklerden birini içtiğinizde, büyük miktarlarda hava ve gaz yutarsınız. Gazın bir kısmı sindirim sisteminde hapsolur ve bu da şişkinliğe neden olabilir.

Meyveler

Kiraz ve üzüm gibi çok tatlı meyveler çok yüksek fruktoz içerir. Tüm insanların yaklaşık% 30 ila 40’ı fruktozu tam olarak ememez ve bu da şişkinlik, gaz ve sindirim sorunlarına yol açar.

Şişkinliğe Neden Olan 8 Yiyecek
Şişkinliğe Neden Olan 8 Yiyecek

Buğday

Buğday, esas olarak glüten adı verilen bir protein içerdiği için son birkaç yıldır oldukça tartışmalı bir konu. Çoğu unlu mamul, ekmek, kek veya makarnada bulunan bir bileşendir. Glüten duyarlılığı olan kişiler için buğday, büyük sindirim sorunlarına neden olur. Buna şişkinlik, gaz, ishal ve mide ağrısı dahildir.

Turpgillerden sebzeler

Brokoli, lahana ve karnabahar süper sağlıklıdır, ancak bazı insanlar için sindirimi zor olabilir. Bunlar, rafinoz içeren turpgillerden sebzeler ailesine aittir. Bağırsaklarınızdaki bakteriler onu fermente edene kadar sindirilmeden kalan, gaz üreten ve karşılığında sizi şişkinleştiren bir şeker.

Soğan

Soğan, ince bağırsağın parçalayamayacağı başlıca fruktan kaynağı, bir oligosakkarit sınıfı veya karmaşık şekerlerdir. Bu nedenle fruktanlar şişkinliğe, gaza ve ağrıya katkıda bulunabilir.

Süt Ürünleri

Dünya nüfusunun yaklaşık% 75’i sütte bulunan şeker olan laktozu parçalayamıyor. Bu durum laktoz intoleransı olarak bilinir. Laktoz intoleransınız varsa, süt ürünleri büyük sindirim sorunlarına neden olabilir. Semptomlar şişkinlik, gaz, kramp ve ishali içerir.

Bir önceki yazımız olan Ekmek Kilo Aldırır Mı? başlıklı makalemizde Ekmek Kilo Aldırır Mı? hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
kapitalanlagen